Vakopleidingen
Wanneer starten de vakopleidingen?
De vakopleidingen starten één keer per jaar in september.
Wat zijn de toelatingseisen voor de vakopleidingen?
Je dient ouder te zijn dan 23 jaar. Indien je jonger bent, heb je een afgeronde opleiding op MBO 2 niveau nodig. Als je jonger bent, kun je ook eens kijken naar het reguliere onderwijs van het HMC: hmcollege.nl
Is een vakopleiding geschikt voor mij?
Je hoeft geen ervaring of specifieke vooropleiding te hebben om deel te kunnen nemen. De motivatie van de deelnemers varieert van enthousiaste hobbyisten tot mensen die een carrière switch willen maken.
Wat kan ik met deze opleiding?
Je kan gaan werken in de betreffende branche. Dit wordt vergemakkelijkt doordat je straks een branche erkend diploma in je bezit hebt. Na de opleiding zou je ook voor jezelf kunnen gaan beginnen (eventueel met mede deelnemers).
Moet ik werken in de desbetreffende branche om deel te kunnen nemen aan de vakopleiding?
Nee dat hoeft niet. Je kunt altijd de opleiding starten, ongeacht de functie die je beoefent.
Kan ik ook stage lopen?
Het is mogelijk om stage te lopen, maar het is geen verplichting. Wij raden aan om pas stage te lopen na afronding van het machinaal vaardigheidsbewijs. Dit is ongeveer 6 maanden na de start van de opleiding. Je kunt stagebedrijven vinden via stagemarkt.nl en je mag natuurlijk ook altijd zelf een bedrijf zoeken/benaderen. Wij beschikken over een POK (praktijkovereenkomst) formulier. Deze overkomst biedt het bedrijf verzekering voor de stagiair.
Krijg ik een diploma als ik de opleiding met succes afrond?
Ja, bij een succesvolle afronding van de tweejarige vakopleidingen ontvang je een branche erkend diploma, welke je tijdens een feestelijke diploma uitreiking in de week van de expo in ontvangst mag nemen. Hiervoor dien je wel alle opdrachten voldoende afgerond te hebben, en moet je minimaal 70% van de lessen aanwezig zijn geweest.
Kan ik ook in termijnen betalen?
Ja, voor alle vakopleidingen is het mogelijk om in termijnen te betalen. Het gaat dan om betaling in 4 termijnen (augustus, november, februari, mei). Alleen bij de vakopleiding interieuradvies worden 3 termijn facturen gehanteerd vanwege de kortere opleidingsduur.
Wat is een strippenkaart?
Mocht het niet lukken om in je tweede jaar van de vakopleiding je meubelstuk af te krijgen, dan bestaat de mogelijkheid om na je opleiding een strippenkaart af te nemen. Je kunt dan in 10 lessen je meubelstuk af maken en zo alsnog het diploma bemachtigen. De kosten van de strippenkaart zijn €1020,-. Mocht je niet alle lessen nodig hebben, dan berekenen wij alleen het aantal gevolgde lessen. De factuur sturen wij achteraf. De strippenkaartlessen vinden plaats op de zaterdag tussen 08:30-16:00.
Wat zijn de algemene voorwaarden?